27 de agosto de 2014

Ni Veress ni Verres. Jànos Veres, el neumólogo detrás de la agujaLa aguja de Veres, imprescindible en la práctica actual de la cirugía mínimamente invasiva, fue diseñada a principios de siglo pasado por un neumólogo húngaro para crear neumotórax sin lesionar el pulmón como tratamiento para los pacientes con tuberculosis. En este artículo del Surgical Endoscopy podemos ver incluso la partida de nacimiento de Dr Veres. Ya podemos escribir correctamente su apellido en las hojas quirúrgicas! (has click en la imagen para ver el artículo)

2 comentarios:

 1. Benvolguts companys, sento discrepar respecte a les vostres conclusions.

  M'agradaria cridar la vostra atenció en relació a l'article en què el doctor Veress comunica a la comunitat científica les seves troballes:

  http://www.karger.com/Article/Abstract/202576

  Com poden veure, el signant ho fa com Veress i no "Veres". Espero haver aclarit aquest punt.

  Una salutació i enhorabona pel seu blog.

  @Segurajuanj

  ResponderEliminar
 2. Benvolgut Joan

  Primer de tot, agrairte per seguir-nos!

  Efectivament, si busques a PubMed per exemple, Veres està escrit de diverses formes. Per això compartim aquest article on l'autor s'ha pres el treball de buscar el certificat de naixement i parlar amb la família del distingit pneumòleg, que per cert, no va rebre cap compensació econòmica per l'agulla que va dissenyar. Actualitzo el link perquè puguis accedir a l'article complet:

  http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00464-013-3175-1

  Una abraçada!

  ResponderEliminar

Gracias!